Vračilo blaga – pravica potrošnika do odstopa od pogodbe

Vračilo blaga – pravica potrošnika do odstopa od pogodbe

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik  pravico, da pri pogodbah sklenjenih na daljavo, v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za takšno odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema artikla. Zgoraj napisane velja izključno za fizične osebe, ki artikla ne kupujejo za namen svoje pridobitne dejavnosti.   Pravico do odstopa od pogodbe lahko potrošnik uresniči tako, da pošlje nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe na elektronski naslov info@vsezakamin.si _________. Izjava naj vsebuje tudi podatke iz katerih je razvidno za katero naročilo gre.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku na njegov naslov - Hrovat Jurij s.p., splošno pečarstvo, Grobeljska cesta 2, 1234 Mengeš - najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Prejeto blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če ponudnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, sme pa opraviti osnovni ogled in preizkus blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev stanja blaga.

Potrošnik nima pravice odstopa od pogodbe v naslednjih primerih (razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače):

  1. Pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim potrebam, ki zardi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je potekel rok uporabe;
  2. Pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat. Če pečata ni, velja če je kupec odprl originalno embalažo;
  3. Pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij;

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja.

100% PREVERJENI MATERIALI IN OPREMA NAJVIŠJE KVALITETE

Vsi artikli v spletni trgovini so preizkušeni s strani strokovnjakov pečarjev iz Pečarstva Hrovat iz Mengša. Z nakupom teh artiklov torej veste, da ste dobili najboljše, kar je dostopno na trgu. Delo bo hitro in enostavno, rezultati pa vrhunski.

STROKOVNO SVETOVANJE IN POMOČ ZA BREZSKRBEN NAKUP

Vas zanimajo lastnosti materiala ali pa ne veste katerega naročiti? Kontaktirajte nas in pomagali vam bodo naši usposobljeni prodajalci, ki se spoznajo na gradnjo kaminov in peči.

B2B – PRODAJA PODJETJEM

Naše podjetje je zastopnik in uvoznik za številna priznana podjetja na področju pečarstva. V kolikor imate podjetje nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za sodelovanje.

MATERIAL NA ZALOGI

Osnovni material in oprema za gradnjo kaminov in peči je skoraj vedno na zalogi. Tako lahko hitro dobite artikel, ki ga potrebujete za vaš projekt.

ZA TISTE, KI ŽELIJO NAJVEČ

Nismo zgolj prodajalci, temveč predvsem izkušeni pečarji. V kolikor želite, da vaš projekt kamina, lončene peči, štedilnika ali letne kuhinje prevzamejo profesionalci smo vedno na voljo. Vrhunske storitve in najvišja kakovost izdelave.

DOBRODOŠLI NA SPLETNI TRGOVINI VSEZAKAMIN.SI

Prepričani smo, da bo vsak v naši spletni trgovini vsakdo našel kakšen zanimiv izdelek oz. material za izvedbo novega domačega projekta.

Nakup na spletni trgovini lahko opravite kadarkoli, trgovino na sedežu podjetja pa lahko za osebni nakup ali prevzem naročila obiščete vsak delavnik od 7ih-15ih.